Antwerpse ontwerpt outfit voor Noémie Wolfs

Gazet van Antwerpen & Nieuwsblad 12 mei 2016

Noémie Wolfs krijgt met haar solodebuut volop aandacht dezer dagen, en met haar ook de Borgerhoutse modeontwerpster An Buermans. Zij ontwierp de podiumoutfit van de voormalige Hooverphonic-zangeres.

Noémie Wolfs houdt ervan zich stijlvol te kleden, en van de Belgische mode in het bijzonder. Ze werkte al samen met de juweelontwerpers van Studio Collect en ontwierp samen met het Belgische handtassenlabel AWARD/T een zogenaamde capsulecollectie.

Voor haar ‘stage outfit’ - zeg maar het visitekaartje van haar solodebuut, nu donderdag in Het Depot in Leuven - koos Wolfs voor maatwerk van de Borgerhoutse ontwerpster An Buermans. De vrouw die enkele jaren geleden de talentenwedstrijd De Designers op VTM won, stampte nadien haar eigen label ‘An Buermans’ uit de grond. Daarnaast werkt ze als styliste en wijdt ze zich graag aan “projectjes”, zoals nu met Wolfs.

“Artiesten zijn altijd op zoek naar mooie outfits die ze kunnen dragen op het podium”, zegt Buermans. “Toen ik Noémie ergens tegenkwam, zijn we aan de praat geraakt, en zo is de bal aan het rollen gegaan.”

“Noémie stuurde mij twee nummers door van haar solodebuut Hunt You: de singles Burning en My Mountain. Voordat ik die hoorde, had ik iets extremers en abstracter in gedachten, met meer blingbling. Maar door haar muziek te horen, wist ik dat ik serener moest gaan.” Het resultaat is volgens kenners ‘elegant, een beetje Audrey Hepburn, een beetje rock-’n-roll, maar wel helemaal Noémie’.

“Typisch Noémie zijn rokken met een A-lijn, op knie- of kuithoogte. Aanvankelijk dacht ik daarvan af te stappen, maar ze kenmerken haar zo. Haar belangrijkste verzoek was ook dat ze vrij zou kunnen bewegen op het podium, en dan is zo’n midi-rok ideaal.”

“Ik heb gekozen voor katoen en stretchstof, heel aangenaam en luchtig, terwijl hij toch zwaarder en heel klassevol oogt - zeker in dat donkerblauw. De top heeft een rugdecolleté en is gemaakt van heel dun, heel soepel en ademend lamsleer.”

Buermans’ stijl staat voor ‘neo-vintage’, “sportieve vintage met een electric touch”, zegt ze zelf. Ze maakt twee collecties per jaar.